Biografi

Michael Cavén föddes 1969 och växte upp i Piteå i norra Sverige.

Han började ta sina första fotografier i de tidiga tonåren då hans far lånade honom sin kamera, en Zenit, helt manuell typ av kamera. Redan då väcktes intresset och fascinationen för fotografins värld, först med svart-vit film som framkallades i hemmets ombyggda bastu, och senare med färg- och diafilm.
Men då den digitala tekniken blev mer överkomlig så inköptes den första digitalkameran 2002.

Efter att ha studerat datorvetenskap vid Umeå universitet så flyttade han till Stockholm för att jobba. Idag så arbetar Michael som senior programmerare med att utveckla börs- och finanssystem för några av de mest krävande kunderna med världen som arbetsfält. Emellertid så har datorkunskapen visat sig vara av stort värde även i hans fotografiska arbetsflöde.

En stor del av tiden som blir över efter arbetet ägnas åt fotografin. Specialiteter är stadslandskap, natt- och resefotografi. Många foton är tagna runt om i hans hemstad Stockholm "Stockholm är en av världens vackraste städer!".

Michaels fotografier har publicerats i ett antal olika tidningar och tidskrifter och har även använts i böcker, vykort, broschyrer, CD-skivor etc. Han säljer även sk. stock images.